Bæredygtighed, kvalitet og innovativt design

Teknologi

Banner Image

HVOR KOMMER LIMSTEN FRA?

Relevō Technology benytter noget af den reneste limsten i verden, hvilket findes i Mt. Kurohime, Japan. Vores neopren er udelukkende lavet fra den højeste kvalitets limsten, der indeholder 99,7% Kalcium Carbonat som råmateriale.

Den Japanske limsten startede sin rejse for 300 millioner år siden. Magma dannede et havbjerg nær Big Island, Hawaii i Stillehavet. Med tiden dannedes et koralrev på toppen af bjerget. Gennem millioner af år omdannede koralrevet til limsten, hvorefter tektoniske plader bar limstenen til Japan over en periode på 80 millioner år.

KVALITET

Mt. Kurosime består af flere milliarder tons af det reneste limsten. Af denne benyttes udelukkende limsten af den højeste kvalitet til vores neopren, der indeholder 99,7% Kalcium Carbonat som råmateriale.

Gummi kan laves af naturgummi, latex eller petroleumsolie. Dog kan sådanne råmaterialer indeholde urenheder, hvorfor kvaliteten af traditionelt oliebaseret neopren kan variere fra produktion til produktion.

Ved brug af limestone neopren sikrer Relevō Technology, at vores produktet består af den højeste kvalitet.

BÆREDYGTIGHED

Relevō Technology bestræber sig på at levere et bæredygtigt produkt uden at gå på kompromis med funktionalitet og kvalitet. Derfor har vi nøje udvalgt vores benyttede materialer samt samarbejdspartnere, der deler disse værdier.

Bæredygtighed er ikke at undgå at benytte ressourcer, men derimod at benytte dem effektivt og fornuftigt. Det siges, at petroleumsolie vil være opbrugt indenfor de næste 50 år. Limsten derimod har en estimeret reserve, der menes at holde i 3000 år.

Dannelsen af chlorophene gummi (CR) fra limsten kræver en masse energi. For at reducere klimaaftrykke i produktionen kommer det meste af denne energi fra vedvarende energikilder såsom vandkraft. Vores producent er siden marts 2023, som de første i deres industri, overgået til 100% vedvarende energi til elektricitet i deres fabrikker og kontorer.

Limestone neopren er primært udvundet i åbne stenbrud. Dog er underjordisk minedrift at foretrække grundet miljømæssige bekymringer under produktionen. Udvindingsprocessen kræver præcis boring og knusning af det udvundende malm. Limstenen er opvarmet til temperaturer omkring 1/10 af, hvad der kræves ved raffinering af petroleum. Overskudsvarmen benyttes til opvarmning af en lokal ålfarm. Dog kræver raffinering af limsten stadig meget energi. Limestone neopren er en markant miljømæssig forbedring i sammenligning med traditionel neopren produktion. Til gengæld er udvinding og opvarmning af neopren stadig anset som en uholdbar aktivitet.

Yderligere er jersey materialet lavet af 100% genanvendte plastik.